Dílnička v knihovně byla výzvou pro šikovné ruce

V pelhřimovské Městské knihovně se dopoledne 29. prosince uskutečnila tvůrčí dílna s názvem Prázdninové tvoření. Děti si mohly zdarma vytvořit výrobky, které si následně odnesly domů.
‚‚Přijely jsme z Frýdku-Místku,‘‘ svěřila se čtveřice dívek Magdalena, Karolína, Viktorie a Bára a dodala: ‚‚Vyrábíme rybičky z cédéček a papíru.‘‘ Děvčata navštívila knihovnu za doprovodu prarodičů.

To s osmiletou dcerou Aničkou na tvůrčí dílnu dorazila Kateřina Nojštatová. I ona prázdninový program v knihovně přivítala. ‚‚O dílně jsme se dozvěděli na internetu. Jsme z Prahy, ale děti chodily do místní knihovny už během letních prázdnin.‘‘ Anička následně maminku doplnila: ‚‚Dnes vyrábím vločku z ruličky od toaletního papíru.‘‘

Příležitost strávit prázdninový čas v knihovně využily zhruba dvě desítky dětí. ‚‚Dílničky děláme každý měsíc. Jsou poměrně oblíbené, někdy přijde i šedesát dětí,‘‘ vyprávěla Lenka Perglová, pracovnice dětského oddělení. ‚‚Dnes měly děti na výběr z více možností, jinak dílničky v průběhu roku bývají tematické.‘‘

Městská knihovna pro nejmenší čtenáře připravila bohatý prázdninový program. Kromě zmíněné tvůrčí dílny se už 27. prosince uskutečnila v hudebním oddělením Puzzliáda.

Simona Ženíšková, Pelhřimovský deník

Foto: Kamil Vaněk, šéfredaktor Pelhřimovských novin

Prazdninove tvoreni