Letní odpoledne s knihovnou

Jihlavské náměstí v létě příjemně ožívá a my jsme si (stejně jako v předchozích třech letech) i letos připravili program pro děti i dospělé a 15. srpna jsme se s ním vydali „do terénu”.

Jeden z bodů našeho programu – hraní deskových her v rámci klubu Deskni-To! – jsme bohužel museli vynechat, protože nás celé odpoledne provázel silný vítr (možná to byl ten proslulý z hor).

Nejenom pro naše nejmenší návštěvníky jsme měli připravené didaktické hračky z lekotéky, které si mohli vyzkoušet sami nebo společně se svými rodiči, kamarády či sourozenci. Hračky byly využité v podstatě po celou dobu, mají vždy velký úspěch.

Návštěvníci se také mohli seznámit se Čtenářským klubem Daněk. Součástí prezentace byla výzva na „Letní souboj se čtenářstvím”, pozvání do veřejné skupiny na facebooku; zájemci si jako další motivaci ke čtení mohli odnést tematické záložky „Čtenářský klub doporučuje” a vzor s prázdnou knihovnou k doplnění.

Hlavním bodem našeho letošního programu byla Knižní hra pro děti i dospělé. Ta sestávala ze tří variant – pro menší děti, větší děti a dospělé. Cílem bylo zaktivizovat účastníky hry, kteří plnili úkoly na několika stanovištích v horní části jihlavského náměstí. Tematicky jsme samozřejmě neopustili náš obor – knihy, čtení a literatura, ve variantě pro dospělé jsme navíc přidali úkol týkající se budovy a předmětů z knihovny.

Letní odpoledne s knihovnou se vydařilo a my se na Masarykovo náměstí těšíme zase příští rok!

Bc. Alexandra Frajová, Městská knihovna Jihlava