Horečka sobotní noci aneb Jak knihovna zazářila

Začalo nám období plesů, ať už maturitních, mysliveckých nebo reprezentačních. I u nás bylo zvykem pořádat knihovnický ples, jenomže objekt, ve kterém se tato událost odehrávala, bohužel zavřel svoje vrátka a protože jsme nechtěli naše příznivce připravit o tento slavností večer, rozhodli jsme se uspořádat obdobnou akci přímo v knihovně. A možná tak začít další tradici.

Horečka sobotní noci s knihovnou byla party, která se plesu podobala. Tuto akci jsme záměrně nejmenovali plesem, protože prostory knihovny nejsou typické pro pořádání takovýchto akcí, ale chtěli jsme, aby si návštěvníci jako na plese připadali. Navíc tento rok oslavujeme 20 let od založení Krajské knihovny Vysočiny, takže se nám tato akce báječně hodila pro završení veškerých oslav.

Celý večer se nesl v duchu lesku a třpytu. Knihovna byla vyzdobena zlatými a stříbrnými balonky, světýlky, lesklými závěsy, ale i příchozí na sobě měli lesklé nebo třpytivé oblečení a doplňky. Nechyběl ani fotokoutek, kde jste si mohli udělat hezkou památku na tento den. Samozřejmostí bylo i výborné občerstvení, které nám zajistila Kavárna v knihovně.

Začátek programu zahájila svým proslovem paní ředitelka Jitka Hladíková, která všechny přivítala a popřála hezky prožitý večer.

Následovala havlíčkobrodská kapela At Time, hrající jak k poslechu, tak i k tanci. Atmosféra se začala hezky rozbíhat. Po dvaadvacáté hodině kapelu vystřídal DJ a musím přiznat, že to byla opravdu jízda. Tančilo se jak o život, někdy i doslova, protože taneční kreace hostů jste mohli vidět i na Schodech a občas se zdálo, že to nedopadne úplně dobře.

Naštěstí vše dobře dopadlo, nikdo nepřišel k žádné úhoně a po jedné hodině ranní se pomalu začali hosté odebírat ke svým domovům. Ti „nejotrlejší“ vydrželi ještě o hodinu déle.

Myslím, že Horečka sobotní noci se opravdu vydařila a už se nemůžeme dočkat, jaké téma si pro vás připravíme na příští rok!

Monika Bobková, Krajská knihovna Vysočiny