32. Podzimní knižní veletrh

32. Podzimní knižní veletrh se bude konat 14. a 15. října 2022 v Kulturním domě Ostrov a v Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě.Na veletrh je přihlášeno 133 vystavovatelů. Nebudou chybět tradiční nakladatelství jako Host, Argo, Albatros, Grada, Moba, Munipress, Šulc-Švarc, Volvox Globator, Druhé město, Portál, Dauphin, Olympia, Pavel Mervart, Meander a další, ale objeví se i řada nových nakladatelů, kteří na veletrhu v Havlíčkově Brodě budou poprvé: například  Carcosa, Golden Dog, Petr Hecht, Kazda, Kher, Pampeliškov, PelMel knihy, Pink Box, Eruditio a několik dalších.

Letos není součástí veletrhu celostátní akviziční seminář, ale přesto jsou knihovníkům určené hned dva zajímavé pořady. Oba se konají první den veletrhu v pátek 14. října v sále Krajské knihovny Vysočiny. V 10:30 to bude přednáška Míši Šeré Nebojte se komiksu aneb jak na komiks v knihovně a ve škole. Pořádá ji komiksové nakladatelství CREW a posluchači získají nejen mnoho in-formací, ale i komiksové balíčky. Ve 13:30 Martina Košanová z Národní knihovny představí portál Besedník,  propojující autory, knihovny a školy.

Doprovodný program bude probíhat nejen ve dvou saloncích v Kulturním domě Ostrov, ale také na Schodech a ve velkém sále Krajské knihovny Vysočiny, která je hned vedle. Návštěvníci se mohou těšit jak na známá a oblíbená jména (Alena Mornštajnová, Kateřina Tučková, Petra Dvořáková, Irena Obermannová, Miloš Urban, Ivan Kraus, Jiří Žáček, Michal Viewegh, Irena Dousková a další), tak na dosud méně známé autory.  Zajímavý bude i autorský prodej pro Ukrajinu, pořádaný českým PEN klubem spolu s Krajskou knihovnou Vysočiny u stánku 103 na balkoně. Autoři budou své knihy sami prodávat, výtěžek bude předán ukrajinskému PEN klubu.

Celý doprovodný program a další informace najdete na stránkách https://www.hejkal.cz/veletrh/.

PhDr. Markéta Hejkalová, ředitelka veletrhu, vydavatelka, spisovatelka a překladatelka, tel. 777 616 158, e-mail marketa@hejkal.cz

32PKV