Městská knihovna Pelhřimov vyhlašuje literární soutěž pro šikovné autory

Pravidla soutěže jsou jednoduchá, neboť nejsou takřka žádná. Zúčastnit se může kdokoliv bez omezení věkem, psát může povídky, ale i fejetony či zajímavé glosy a uvítáme i pěkné básničky. Téma není stanoveno, ale proběhnou Velikonoce a oslavíme rozličné významné dny. Namátkou: Mezinárodní den boje spisovatelů za mír, Mezinárodní den žen, Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace, Světový den poezie, Světový den Downova syndromu, Světový den lesů, Světový den vody, Mezinárodní den divadla a třeba ještě Významný den ČR – Den učitelů– výročí narození Jana Amose Komenského v roce 1592. Jedinou podmínkou je, aby se v textu objevilo slovo „Pelhřimov“ nebo přídavná jména „pelhřimovský, pelhřimovská, pelhřimovské“. A pokud to bude veselé povídání nebo básnění, uděláme si tím v této šeré době navzájem dobrou náladu, neboť nejlepší práce budeme zveřejňovat prostřednictvím médií.
Termín uzávěrky soutěže jsme stanovili na 31. březen a svá literární dílka nám, prosíme, posílejte v elektronické podobě na e-mailovou adresu info@knih-pe.cz s označením LITERÁRNÍ SOUTĚŽ v kolonce Předmět.
Odměnou za nejlepší práce v jednotlivých žánrech, a to i podle věku, budou knihy a vouchery na roční registraci čtenáře v naší knihovně. A uvažovat můžeme i o vydání malého nákladu Souboru literárních děl regionálních autorů. Na zdravém patriotizmu není nic špatného.

Mgr. Iva Rajdlová, ředitelka Městské knihovny Pelhřimov

Plakát literární soutěže