2. Reprezentační knihovnický ples v Krajské knihovně Vysočiny

Krajská knihovna Vysočiny se protančila do 1. republiky

V sobotu 3. listopadu 2018 pořádala knihovna 2. reprezentační knihovnický ples, letos ve znamení 1. republiky. Dobová atmosféra přilákala velké množství návštěvníků, všechna místa v hotelu Slunce, kde se ples konal, byla vyprodána. Prostředí bylo velmi příjemné, návštěvníci období první republiky pojali opravdu zodpovědně a přišli dobově odění, nechyběly krásné večerní šaty, čelenky, perly, rukavičky, cigaretové špičky a mnoho dalších úžasných doplňků. Také sál byl dobově dozdoben, návštěvníci rovněž ocenili vrácenky v podobě trikolory.

Milým zpestřením bylo vystoupení mladých profesionálních tanečníků Heleny Lučivňákové a Dalibora Hovorky, kteří ve dvou vstupech předvedli jak standardní, tak latinskoamerické tance.

Jako na každém správném plese ani na tom knihovnickém nechybělo půlnoční překvapení, letos pojato jak jinak než dobově – Hana a Jiří Lacinovi tančili swing. Po jejich vystoupení následovala výuka swingu pro zájemce, o legraci při učení bylo postaráno. Pro každého, kdo rád soutěží a má rád historii, byl pro zpestření nachystán prvorepublikový kvíz. A protože všechny vstupenky byly slosovatelné, mnozí návštěvníci odcházeli s příjemnými cenami. Hudebně ples doprovázela skupina Tandem.

Celý večer byl prodchnut milou atmosférou, všichni přítomní se bavili a tančili, o zábavu nebyla nouze. A že se ples vydařil, nám definitivně potvrdili návštěvníci, kteří dodatečně přišli do knihovny s poděkováním, že jsme ples uspořádali. Pro nás je to obrovské povzbuzení a závazek, že i příští rok ples rádi uspořádáme.

Jana Fialová, Krajská knihovna Vysočiny