Čtenáři na dovolené

V letošním roce se v Krajské knihovně Vysočiny koná již 12. ročník soutěže Čtenáři na dovolené. V průběhu let se tato fotografická soutěž postupně měnila a vyvíjela. Jaká byla na svém počátku?

První ročník soutěže Čtenáři na dovolené se konal v roce 2007. Účastníci soutěže zasílali nejlepší fotografie ze svých dovolených. Sešlo se jich tehdy rovných 55 od 19 soutěžících. O vítězi rozhodovala porota z řad knihovníků a byla vyhlášena první tři místa. Od třetího ročníku soutěže byla udělována také cena čtenářů, ve které hlasovali registrovaní čtenáři knihovny.

V souvislosti s masivním rozšířením digitální fotografie došlo v roce 2015 k větší změně v pravidlech soutěže.  Do soutěže byly přijímány výhradně fotografie digitální a hlasování o nejlepší fotografii proběhlo poprvé online na webu knihovny. Poslední tři ročníky byly tematicky zaměřeny na knihy, knihovny, knihovničky, knihobudky  a zajímavé čtenáře či netradiční čtenářská místa.

Letošní soutěžní fotografie si můžete prohlédnout do 7. října na Oddělení pro dospělé čtenáře nebo na webu Krajské knihovny Vysočiny, kde můžete zároveň hlasovat pro tu nej. Hlasování bude ukončeno 30. září 2018.

Mgr. Michaela Vrběcká, Krajská knihovna Vysočiny