Hvězdné nebe u Sychry

Netradiční potěšení připravila Knihovna M. J. Sychry pro všechny, kteří se rádi dívají na hvězdy. Zvláště v podzimních sychravých dnech, kdy nám výhled na noční oblohu většinu dní kazí mlha nebo oblačnost, přišel vhod nápad pana ředitele, pozvat si do knihovny nafukovací Planetárium (www.nafukovaciplanetarium.cz) s programem Zázraky vesmíru. nafukovací Planetárium

nafukovací PlanetáriumPánové dovlekli zavazadlo do prostoru dětského oddělení, určeného na besedy a během chvilky byla kopule nafouknutá a připravená, vešla se tam tak akorát. Jeden lektor se staral o dofukování a druhý o samotný program uvnitř.

V obřím stanu o průměru pět metrů a výšce téměř tři metry se na sférickém promítání vzdělávacích filmů vystřídalo za den téměř dvě stě dětí a dospělých – mateřské školy, gymnázium, veřejnost. Studentům obohatilo výuku dopolední představení. Čokoládovou planetu – vesmírnou pohádku si obsadila škola Na Radosti, odpolední představení bylo připravené pro rodiče a děti, závěrečné pak navštívila „dospělá“ veřejnost.

nafukovací Planetárium nafukovací Planetárium     Dvě z kolegyň si nenechaly ujít jedinečnou příležitost, poležet si po práci jen tak v knihovně a koukat na nebe plné hvězd a poslouchat zajímavosti a nafotily nám fotoreportáž.

Akce byla dopředu vyprodaná a zájem daleko vyšší, tak pro velký úspěch zase někdy příště…

Dana Licková, DiS., Knihovna Matěje Josefa Sychry, Žďár nad Sázavou