Den pro dětskou knihu v Pelhřimově

Jedenáctého ročníku celostátní akce s názvem Den pro dětskou knihu se jako tradičně zúčastnila i Městská knihovna Pelhřimov. Pro děti i rodiče byl připraven bohatý a zajímavý program. Probíhala tvůrčí dílna, kde si děti vyráběly malé betlémy a originální plstěné brože. Kdo neměl náladu tvořit, mohl se zabavit soutěžemi.
Bylo osm soutěžních stanovišť, kde děti například poznávaly různé vůně, zkoušely svou zručnost v zavazování tkaniček a zapínání knoflíčků, poznávaly předměty podle hmatu, nebo chytaly na magnetický prut postavičky ze seriálu Simpsonovi. Za splnění úkolů si vybraly malý dáreček a časopis.
Rodiče mezitím mohli nakupovat knihy z knihkupectví U Vrány za příznivé ceny. Netrpělivě vyčkávaly i děti, které se zúčastnily celoroční soutěže s názvem Kdo čte, ten ví!, protože proběhlo její slavnostní vyhlášení a byl otevřen předvánoční krámek, ve kterém si malí čtenáři mohli nakoupit za své vysoutěžené fiktivní penízky nějaký dárek.
Čtenářka, která se umístila na prvním místě, přečetla 66 knih.
Překvapením bylo tentokrát i divadelní představení s názvem Vánoční příběh v podání divadelního souboru Kartáček, Pasta a Kelímek s oblíbeným Markem Šolmesem Srazilem a Lídou Hroudovou. Interaktivní představení, kdy děti pomáhaly zdobit stromeček, přivolávaly sníh a vařily salát, se jim opravdu líbilo a moc se u něho pobavily. Příjemnou předvánoční atmosféru dolaďovaly chutná vánočka a horký čaj, které byly po celou dobu k dispozici.
Všichni návštěvníci odcházeli z knihovny příjemně naladěni, spokojeni, s úsměvem na tváři a s malým dárečkem. Těšíme se na další rok! Den pro dětskou knihu v Pelhřimově Den pro dětskou knihu v PelhřimověDen pro dětskou knihu v Pelhřimově

Bc. Lenka Perglová – dětské oddělení Městské knihovny Pelhřimov