1. knihovnický ples v Havlíčkově Brodě

V letošním roce Krajská knihovna Vysočiny oslavila 15 let své existence. Z ankety na webových stránkách, kde jsme se ptali, jak bychom toto výročí měli oslavit, vyplynulo, že největší zájem je o knihovní ples.
Šli jsme do toho – poptávali jsme se po prostorách, kapele, předtančení, programu a všemu ostatnímu kolem organizace plesů. Po vyladění termínů začala pečlivá příprava – knihovníci ve volných chvílích tvořili ze starých knížek „knihomyši“, barevné papírové květiny (v barvách loga knihovny) na výzdobu sálu, sháněli výhry do slosování vstupenek. Společně jsme také dumali nad obsahem plesových novin a testíkem prověřujícím znalost havlíčkobrodských pověstí…

Výsledek: 4. listopadu 2017 se v 19:00 uskutečnil v hotelu Slunce 1. Reprezentační knihovnický ples aneb Tanec s knihou.

Nebyl to jen tak obyčejný ples: při vstupu dostal každý návštěvník plesu malou čokoládku na dobrou náladu, v přísálí byly umístěny panely s výstavou k 15. výročí Krajské knihovny Vysočiny, vstupenky byly slosovatelné a každý účastník odcházel domů s nějakou výhrou, stolům kralovaly knihomyši, vedle nich testíky a Plesové noviny.
Slavnostní večer zahájila ředitelka Krajské knihovny přivítáním a pak už následovalo předtančení dívčí skupiny Aliens. Ta vystoupila během večera ještě jednou, při tanci s knihou, který byl i součástí názvu plesu. Neméně důležité je i to, že k tanci hrála skupina Tandem, a to opravdu výborně!

Tančilo se od první chvíle až do půlnoční přestávky, kdy proběhlo slosování vstupenek o zajímavé ceny. Nechybělo ani půlnoční překvapení, což bylo vyhodnocení výherců kvízu, kteří obdrželi oba díly komiksu s havlíčkobrodskými pověstmi, a losování o hlavní cenu – dort ve tvaru knihy.
Bavili jsme se až do ranních hodin a nejlepší zpětnou vazbou je řada dotazů, zda příští rok bude knihovna ples opět pořádat!

Knihomyši na stolech

Knihomyši na stolech

K tanci i poslechu hrála skupina Tandem

K tanci i poslechu hrála skupina Tandem

Předtančení supiny Aliens

Předtančení supiny Aliens

Zábava v plném proudu

Zábava v plném proudu

Na knihovnickém plese

Na knihovnickém plese

Mirka Dobrovolná, Irena Brezovic, KKV