Prázdniny v pelhřimovské knihovně

O prázdninách nebyl v naší knihovně ani klid natož letní nuda, malí i velcí návštěvníci si mohli vybrat z prázdninové nabídky akcí program, který je zajímal či bavil.I během letošních prázdnin pořádalo dětské a hudební oddělení každý týden středeční dopolední programy pro děti. Malí návštěvníci si mohli vyrábět želvičky, klauny nebo originální placky v tvůrčích dílnách, zasoutěžit si v puzzliádě, pexesiádě, vyzkoušet si indický kulečník carrom nebo si zahrát nějakou společenskou hru z bohaté nabídky hudebního oddělení.

Dospělí si mohli zacvičit s Pavlou Pustinovou na zahrádce v atriu knihovny nebo se naučit stahovat elektronické audoknihy. Pro děti i dospělé uspořádala knihovna ve spolupráci s Hanou Neckářovou programy o jedlých květinách.

A protože do knihovny v srpnu zavítala hodnotící komise celostátní soutěže Knihovna roku 2024, tak se v knihovně malovalo, opravovalo, vylepšovalo a nakupovalo vybavení, aby se knihovna předvedla v co nejlepším světle. Tak uvidíme v říjnu, jak naše snažení komise ohodnotí…

Prázdniny nám i dětem utekly jako voda, knihovnice a knihovníci stačili připravit nové programy pro všechny typy škol a už si zapisují první zájemce, kteří k nám brzy přijdou. Už se na ně těšíme, stejně jako na všechny návštěvníky, kteří se k nám po svých dovolených zase vracejí.

Kamil Vaněk, šéfredaktor Pelhřimovských novin