Ohlédnutí za Týdnem knihoven

Bohatý program pro děti i dospělé nabídla veřejnosti pelhřimovská knihovna v Týdnu knihoven, ve kterém se mohli noví návštěvníci knihovny zdarma zaregistrovat a stávající zapomětliví čtenáři využili amnestii na poplatky za upomínky.
Zájemci o studium Virtuální univerzity třetího věku začínali v pondělí 4. října další semestr vybraným kurzem Mistři evropského barokního malířství 17. století. Ve stejný den se místní i přespolní mohli vydat na procházku Pelhřimovem. Mgr. Jaromíra Jirků je provedla po místech, kde žily významné osobnosti, které obohatily regionální kulturu a život ve městě.

Za velkého zájmu posluchačů proběhla v úterý 5. října v hudebním oddělení knihovny přednáška Choroby současné rodiny s přednášejícím Doc. ThDr. MUDr. Mgr. Jaroslavem Maxem Kašparů, Ph.D., který je uznávaným psychiatrem, pedagogem, spisovatelem a duchovním.

Ve středu 6. října přišly do dětského oddělení děti s rodiči na tvůrčí dílnu Slož si zvířátko z knihy a v ten samý den proběhlo na studovně školení Jak si půjčit e-knihu. V podvečer si návštěvníci nenechali ujít promítání filmu Okolí Pelhřimova z výšky, které doplnila beseda s jeho autorem Josefem Novotným z Rynárce.

Ve čtvrtek 7. října v hudebního oddělení proběhlo tradiční Relaxační dopoledne, kde si návštěvníci mohli poslechnout ukázky relaxační hudby, uvolnit se při malování antistresových omalovánek nebo jen vychutnat šálek čaje pro dobrou náladu.
Všechny příznivce deskových a společenských her pak v pátek 8. října pozvali knihovníci a knihovnice na odpolední prezentaci her vydavatelství PIATNIK, kde si mohli zahrát množství atraktivních her od Piatniku, případně si je od zástupce vydavatelství se slevou koupit.

Martin Dufek, Městská knihovna Pelhřimov