Letní Mozaika v KKV

Během letošních prázdnin probíhaly v naší knihovně již tradiční letní tvůrčí dílničky, které se staly skvělým zázemím nejen pro děti, ale také pro jejich rodiče a prarodiče. Tyto dílničky se konaly každý pátek od 10 do 12 hodin a nabízely rodinám příležitost strávit společně smysluplné dopoledne plné tvoření a zábavy.Během těchto dvou hodin měly děti možnost rozvíjet svou kreativitu a šikovnost. Pod vedením kolegů knihovníků, kteří se role lektorů zhostili na výbornou, se děti učily vytvářet různé předměty, které si pak mohly odnést domů jako milou památku. Během léta si tak vyrobily například fotografické rámečky, přívěsky ke klíčům, havajské věnce, podmořské obrázky nebo razítka.

Pro rodiče a prarodiče byly tyto dílničky ideální příležitostí, jak aktivně trávit čas se svými dětmi a vnoučaty, a zároveň jim umožnily vyzkoušet si něco nového a užít si chvíle společné tvořivosti. Společná tvorba byla pro všechny zúčastněné velkým přínosem, protože kromě krásných výrobků si všichni odnášeli i zážitky s tím spojené.

Dílničky se staly vyhledávaným programem pro rodiny, které tak každý týden našly skvělou možnost, jak smysluplně zabavit děti na jedno dopoledne v týdnu.

Jsme moc rádi, že tímto typem aktivit můžeme přispět ke společnému trávení volného času napříč generacemi, a doufáme, že byly pro všechny velkým přínosem.

Také bychom rádi připomněli, že i během školního roku budou dílničky pokračovat, a to jednou za 14 dní.

Srdečně proto zveme všechny děti i jejich rodiče a prarodiče, aby nás v knihovně přišli navštívit a zapojili se do dalších tvořivých aktivit, které pro ně v MOZAICE připravujeme.

Těšíme se na společná setkání plná kreativity a zábavy!

Mozaika xxx

Lenka Živná, Krajská knihovna Vysočiny