3. Reprezentační knihovnický ples

Ani letos v listopadu nechyběl Reprezentační knihovnický ples, tentokrát s pořadovou číslovkou 3. V loňském roce byl ples zaměřen na období první republiky, letos jsme tančili v sametu a vzpomínali na dobu 80.-90. let minulého století. Pro někoho doba velmi vzdálená, pro dalšího období mládí a dospívání, tudíž plné nostalgického vzpomínání. Také letos pojali ples návštěvníci zodpovědně a přišli buď v sametových robách, nebo šatech charakteristických právě pro období 80. a 90. let, nechyběla tak fialová saka nebo bílé ponožky v mokasínech.

Ples příjemně zpestřili členové klubu Dobová móda Telč, kteří se zaměřují na přehlídky dobových oděvů. Pro potřeby plesu vybrali oděvy právě zmíněných 80.-90. let a jejich přehlídka měla obrovský úspěch a sklidila velký potlesk, protože v jimi předváděném oblečení se každý našel, každý objevil nějaký ten kousek oděvu, který měl svého času ve svém šatníku také.

Tradičně nechybělo slosování vstupenek o ceny, kvíz a samozřejmě půlnoční překvapení a opět jak jinak než dobové – Hana a Jiří Lacinovi předvedli disko tance, zejména na písně popové a eurodiskové skupiny Boney M. Pro zájemce po ukázce následovala výuka těchto tanců. Hudebně ples po celou dobu provázela skupina Tandem. A stejně jako v minulých ročnících ani letos nechyběla dobrá nálada, pohoda a příjemná atmosféra.

Jana Fialová, Krajská knihovna Vysočiny